Tel : 0344 221 26 20 Cep: 0 554 490 53 23

Sosyal Medyada Biz}

2. İLAÇLAMA DA %10 İNDİRİM !
Haşerelerden kurtulmak için ev, ofis veya apartman vb. türde yaşam alarınızı ilk ilaçlamadan en az 15-21 sonra 2. ilaçlama yaptırmanız gerekmektedir. Mevcut müşterimiz için 2. İlaçlama %10 indirim fırsatını kaçırmayın...
FIRSATI YAKALA

Ağaç Kurdu İlaçlama

Ağaç Kurdu İlaçlama

Ağaç kurtları haşere gurubundan olup eklem bacaklılar içinde incelenir. Ağaç kurtları sert kabuklu olup genellikle iki kanada sahiptir. Ağaç kurtları insanı ısırmazlar. Tahtakurtları tamamen otçuldurlar. Baş kısımları sert keratin denen maddeden oluşur. Ağız yapıları çok gelişmiştir. Tahta kurdunun göğüs kısmında 2 çift,karın kısmında 1 çift olmak üzere toplam 6 ayağı vardır. Tahtakurdunun (mobilya kurdu) başucunda 1 çift anteni vardır. Tahta kurdunun genel olarak boyları 1,5 ile 3 cm kadardır. Tahta kurtları toplumda farklı isimler ile bilinirler bunlardan bazıları (ağaç kurdu, ahşap kurdu, ağaç böceği, ağaç kemiren)

Ağaç kurtları adından da anlaşıldığı gibi bütün işleri tahta ve ahşap iledir. Tahta kurtları genellikle ağaç ve ahşapları delerek içine yuva yaparlar. Ağaç kurtlarının ağız  yapısı çok sağlam olduğundan tahta ve ahşap nesneleri rahatlıkla kesebilirler.

Mobilya kurdu olarak adlandırılan bu kurtlar evimizde ahşaptan oluşan her türlü nesnenin içini oyarak orada yuvalanırlar. Mobilya kurtları mobilya ve ev eşyalarını sürekli delip çürüttüğünden bizim için zararlı haşere durumundadır. Bu haşere türleri gece aktif olup daha hızlı çalışırlar. Ağacı delerken çok farklı sesler çıkarırlar bu sesleri duymak mümkündür.

Kahverengi Tahta Kurdu Tahta Kurdu Yeşil Tahta Kurdu

Ağaç kurtları sadece evlerin içinde değil bağ ve bahçede olan yeşil bitkileri delerek bu bitkilerin kurumasına neden olurlar. Çiftçilerde ciddi sıkıntılar oluşturan bu ağaç haşeresi bulunduğu her ortamda sıkıntıdır. Ağaç kurtları beslenmede tamamen bitkisel besinler kullanırlar. Tahta kurdu (ağaç böceği) üremesi yumurta ile olmaktadır. Canlı yavru doğurmazlar. Tahta kurtları yaptıkları yuva içine yumurta bırakır. Yumurtalar belli sıcaklığa ulaştığın da larva şeklinde yumurtadan çıkar. Tahta kurtları ağaçları kemirirken ahşap tozlarını etrafa döktükleri için etrafı bayağı kirletirler. Tahta kurtları ağaç köklerinde, evlerde ki  her türlü ahşap eşya, ağaçtan oluşan depo, silo gibi büyük yapılarda, gemi güvertelerinde de bulunur.Zamanında önlem alınmazsa tahta kurdu bulaşmış bir gemi güvertesi delinmiş olur. Delinen gemi bu deliklerden su alırsa bayağı tehlike oluşur. Bu haşereler bulunduğu ortamda her zaman tehlikeli bir silahtır.

AĞAÇ KURDU MÜCADELESİ

Ağaç kurdu mücadelesi haşereler ile yapılan mücadelenin en zorudur. Tahta kurtları ahşabın içinde saklandıklarından ilacın iç kısımlara nüfuz etmesi çok zordur. Tahta kurdu (ağaç böceği) ilaçlaması; mutlaka işini bilen, işinin konusunda uzman, sertifikalı, sağlık bakanlığı onaylı ilaçları kullanan, yasal firmalar tarafından yapılmalı. Tahta kurtları zor öldüğü için ilaçlaması periyodik olarak belirtilen günlerde yapılmalıdır.Ağaç kurduna karşı önlem alınmazsa kısa süre içinde mobilya ve ahşap tüm eşyalarımıza zarar verir. Ağaç kurdu (ağaç haşeresi) ile mücadelede asla korsan firma ile çalışılmamalı. Eğer çalışılırsa hem size hem de çevrenizdeki tüm canlılara zarar verebilir.

Tahta Kurdu Tahta Kurdu Yavrusu Siyah Tahta Kurdu

AĞAÇ KURDU- AĞAÇ BÖCEĞİ (MOBİLYA BÖCEĞİ) İLE İLGİLİ SORULAR

1- AĞAÇ KURDU NASIL TANINIR?

Ağaç kurdu 2 kanadı olan baş ve göğsü sert kabuktan oluşan başında 1 çift ufak anteni bulunan,6 ayaklı bir haşeredir.Ahşapları sürekli delerek yuvalandıkları için; tahta kurdu  olan  yerlerde ahşap kırıntıları, ağaç tozları, bulunur. Ayrıca tahta kurtları (mobilya kurtları) ahşap zeminlerde delikler açarak sürekli zarar verir. Genellikle kahverengi ve siyahımsı renkleri vardır.

2- AĞAÇ KURDU NERDE YAŞAR?

Ağaç kurtları özellikle yuvalanmak için ağaç köklerini, ahşap ev eşyalarını, mobilya, kapı pervazları, evlerdeki parke ve lambiri içlerinde yani ağaç ve ahşapla ilgili her türlü metanın içinde barınırlar.

3- TAHTA HAŞERESİ İNSANI ISIRIR MI?

Ağaç kurdu haşereleri daha önceden belirtildiği gibi tamamen otçul oldukların dan beslenmelerinde hep bitkisel gıdaları kullanırlar. Yaşam alanı olarak ta ahşap aksanlarını seçtiği için insan ile ilgili hiçbir sorunları yoktur. Ağaç kurtları kana ihtiyaç duymadıkları için insanı ısırmak gibi bir sorunları yoktur.

4- AĞAÇ KURDU İLE NASIL MÜCADELE EDİLİR?

Ağaç kurdu ahşapların içine yuva yaptıklarından dolayı bu haşerelere müdahale zordur. ilaçlaması periyodik olarak yapılıp etkili ilaçlar kullanılmalıdır. Ağaç kurdu ile mücadelede mutlaka sağlık bakanlığı onaylı ilaçlar kullanılmalıdır. Tahtakurdu İlaçlaması yasal firma tarafından yapılmalıdır.

2.397 kez görüntülendi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZIN