Tel : 0344 221 26 20 Cep: 0 554 490 53 23

Sosyal Medyada Biz}

2. İLAÇLAMA DA %10 İNDİRİM !
Haşerelerden kurtulmak için ev, ofis veya apartman vb. türde yaşam alarınızı ilk ilaçlamadan en az 15-21 sonra 2. ilaçlama yaptırmanız gerekmektedir. Mevcut müşterimiz için 2. İlaçlama %10 indirim fırsatını kaçırmayın...
FIRSATI YAKALA

Sivri Sinek İlaçlama

Sivri Sinek İlaçlama

Sivri sinek deyince aklımıza küçük yapılı havada uçuşan böcek gelir. Sivri sinek omurgasız hayvanlar grubunda yer alıp kanatlı hayvanlar içinde incelenir. Sivrisinek boyut olarak çok küçük canlılardır. Bir sivrisineğin boyu maksimum 1cm yi zor bulur. Bunların vücutları çelimsiz, karşılıklı 2 çift kanatlı ve toplamda 6 ayağı bulunan hayvanlardır. Sivrisineğin kafası vücuduna oranla küçük olup uç kısmında sivri bir iğnesi mevcuttur. Baş kısmında kendi aralarında iletişimi sağlayan 1 çift antenleri bulunur.

Sivrisinekler beslenmek için mutlaka glikoza ihtiyaç duyarlar. Bu bakımdan sürekli meyve ve sebze suyundan beslenir. Halk arasında sivri sinekler kan ile beslendiği bilinir. Oysa sivri sinek üremek için konakçısından kan emer. Sivri sinekler avını bulduktan sonra avının vücudunda dışa en yakın kan damarı tespit edilip avına saldırır. Bu saldırı evimizde gece daha aktif olurken bahçe ve çöplüklerde ise gündüzleri de saldırırlar. Sivrisinekler ağız kısmında bulunan kesici iğnesi ile konakçısından son sürat hızla kan emer ve öyle basınçla kan emer ki o vücuduna, insanın şaşırmaması mümkün değil. Sivri sinek karnı şişene kadar yani vücut oranına göre oldukça fazla miktarda kan emer. Yani bir insan ile karşılaştırırsak bir insan bir defasında 150 – 250 lt arası su içmesi demektir. Sivri sinek kan emerken yüksek derecede basınç oluşur. Buna karşı sivrisineğin vücudu bu basınca oldukça dayanıklıdır.

Kan Emen Sivri Sinek Sivri Sinek Sokması Sivri Sinek Resmi

Sivri sinekler yaşam alanı olarak genellikle çamurlu, bataklık alanlar, sulak alanlar ve nemli ortamları, lağım borusu, pis su boruları içlerini, göletleri ve havuzları tercih ederler. Sivri sinekler kuru ve sıcak havaları sevmezler, çünkü bu havada yaşama olasılığı oldukça zordur. Sivri sineklerde çiftleşme daha çok havada uçarken olmaktadır. Dişi sivrisinekler çiftleşme zamanı havada uçuşurken kanatları ile farklı sesler çıkarırlar. Bu sesleri erkek sivri sinek uzakta olsa dahi baş ucundaki antenler ile algılayıp bulunduğu noktaya uçuşur. Yine erkek sivri sineklerde dişiyi havada yakalamak için yakalama organları bulunur. Bu organlar sayede sivri sinekler birbirine tutunurlar. Çiftleştikten sonra bir kese içerisinde takriben 450 – 500 yumurta toplar. Buda sivri sineğin ne kadar çok ürediğinin kanıtıdır.

Sivri sinek çiftleştikten sonra yumurtasını bırakmaya gider. Sivrisineklerde sonar (radar) denilen bir sistem mevcuttur. Bu sistem ile yeraltındaki su nemini, uzaktaki su alanını, çamurlu ve bataklık alanlarını tespit eder. Sivrisinekler uygun yeri bulduktan sonra yumurtasını bırakmak için bu alana uçar ve yumurtasını bırakır. Sivri sinek yumurtasından çıkan larvalar (kutçuklar) suya çok ihtiyaç duyduğu için sulu ortamda olması mutlaka şarttır. Yavru sivrisinekler bu ortamlarda büyüdükten sonra uçuşarak beslenmeye ve üremeye giderler.

Sivri Sinek Resimleri Büyük Sivri Sinek Sivri Sinek Resmi

Sivri sinekler insanı ısıran insandan kan emen bir parazit olduğu için; insana hastalık bulaştıran haşerelerdir. Üremesi çok olan bu haşereler ile mücadele etmek diğer haşerelerden farklıdır. Bu ilaçlama yöntemleri:

YUMURTA İLAÇLAMA

Özelikle bataklık, havuz kenarları, nemli ortamlar; yani sivri sinek yumurta ve larvasının olduğu ortamın ilaçlanması olayı

SİSLEME YÖNTEMİ İLE İLAÇLAMA

Bu yöntem sivri sineğin uçkun hale gelmesinden sonra uygulanır. Bu uygulamada etkili su bazlı ilaçlar kullanıldığında bayağı etkilidir. İlaçlar uygulaması genellikle ya sabah erken saatlerinde yada akşam geç saatlerde yapılmalı çünkü sivri sineğin en aktif olduğu saatler bu saatlerdir.

BOYAMA İLE İLAÇLAMA

Bu yöntem ile ilaçlamada ilaç ile birlikte şeker ve şeker gibi yapışkan maddeler kullanılarak sivrisineklerin bulunduğu mekana uygulanır. İlaç içindeki şeker sürekli sineği üzerine çektiğinden dolayı çok etkili bir yöntemdir.

SİVRİSİNEK (ANOPHELES) / HAŞERE İLAÇLAMA

sivri sinekSıtma (Malaria) sivrisineği olarak da tanınan bu zararlılar istirahat halinde iken gövdeleri ve hortumları aynı düz çizgi üzerinde ancak dinlenme düzeyine değişebilen açılarda eğik olarak dururlar. Kanatları beneklidir. Sivri sinek yumurtalarını bitki örtüsü ve atık bakımından zengin sulara tek tek bırakırlar. Sivri sinekler Larvaları su düzeyine paralel dururlar. Yaşam siklusları 18 günden başlar ve ortamın sıcaklığına bağlı olarak haftalarca sürebilir.

SİVRİSİNEK (AEDES) / HAŞERE İLAÇLAMA SERVİSİ

sivrisinek ilaçlamaBu cinsler sarı hummat (Yellow Fever),deng ve ansefalit hastalıklarının taşıyıcılarıdır. İstirahat halindeyken gövdeleri dinlenme düzeyine paralel, hortumları eğik durumdadır. Culex cinsinden göğüslerindeki gümüş rengi pullar ve karın uçlarındaki dikenli solunum deliği ile ayrılırlar. Ayrıca dişilerinde kuyruk duyargası bulunur. Yumurtalarını yağmur birikimlerine veya tuzlu su içeren bataklıklara bırakırlar. Bu yumurtalar diğer cinslerden farklı olarak kuraklığa uzun süre dayanabilir. Larvaları kısa tombul olup su yüzeyi ile 45 derecelik bir açı ile asılı dururlar. Yaşam siklusları ortalama 10 gündür.

2.645 kez görüntülendi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZIN