Tel : 0344 221 26 20 Cep: 0 554 490 53 23

Sosyal Medyada Biz}

2. İLAÇLAMA DA %10 İNDİRİM !
Haşerelerden kurtulmak için ev, ofis veya apartman vb. türde yaşam alarınızı ilk ilaçlamadan en az 15-21 sonra 2. ilaçlama yaptırmanız gerekmektedir. Mevcut müşterimiz için 2. İlaçlama %10 indirim fırsatını kaçırmayın...
FIRSATI YAKALA

Bit İlaçlama

Bit İlaçlama

Bitler insanlar ve hayvanların üzerinden beslenen eklem bacaklı, kanatsız, ufak, yassı vücutlu, kan emen asalak hayvanlardır. Bitlerde vücut yapısı çarpık bir şekildedir. Bit de diğer haşereler gibi 6 ayağa sahiptir.

Bitin birçok çeşidi vardır. Dünya üzerinde 3000’in üzerinde bit türü bulunur. Bitler türüne göre farklı renklerde olabilirler. Bitlerin en belirgin olanı gri (kül rengi) veya beyaz olanlarıdır. Bitler en fazla 30 gün kadar yaşarlar. Bitler konakçısının dışında beslenemediği zaman en fazla 2 gün yaşayabilirler.

Bitler çok küçük hayvanlar olduğu için boyları 10 mm’yi geçmez genellikle birkaç mm yi ancak bulur. Bitlerin konakçısına tutunabilmesi için her ayağının uç kısmında ufak kanca şeklinde yapıları vardır. Bit, üzerinde yaşadığı konakçısına göre farklı isimler alır. Bitler üzerinde yaşadığı konakçısından günde en az 5 – 10 kez kan emerler. Bitler kendi bünyesinden fazla kan emerek sürekli konakçısına zarar verir. Bitlerin ısırdığı konakçı ve insan sanki uyuz olmuş gibi sürekli kaşınır. Bitin ısırdığı kısım kızarır, kaşınır, hafif şişlik gibi belirtiler olur.

İnsanda bitler farklı bölgelerde bulunur. Bitler insanın kasık ve koltuk altlarında, saçları arasında bulunur. Bitler çabuk çoğalan haşere türü olup yumurtasını yaşadığı ortama bırakırlar. Saç biti saçların arasında saç derisinden beslenir. Bu bit çeşidi yumurtasını saç telleri üzerine bırakır. Diğer bitler ise yumurtalarını elbise üzerine veya yatak ve yorgan üzerine bırakırlar. Bitlerin yumurtasına genellikle sirke adı verilir. Bitler toplu yaşam alanlarında daha aktif olarak birçok kişiye bulaşırlar. Bit insanlara, kahvehane, okul, sinema, hastane ve benzeri toplumun her kesiminin kullandığı sosyal ortamlarda daha hızlı bulaşır.

bit bit ilaçlama Kasık Biti

Bitler insandan insana ya aynı ortam paylaşılarak ya da ortak eşyalar kullanılarak bulaşır. Bitler elbise, şapka, şal, gibi eşyalar ile insan üzerine bulaşır. Bitlerin kanatları olmadığı için bunlar uçmazlar. Pire ile bit arasında ki farklardan biride pirelerin çok güçlü ayakları vardır ve uzun mesafe zıplarlar. Bitlerde ise zıplama olayı hiç yoktur. Bitler yumurta ile çoğalan hayvanlar olup yumurtasını canlının vücudu üzerinde herhangi bir noktaya bırakır mesela: elbiselerin kıvrımlarına ve dikiş aralarına bırakır. Saç biti ise saç teli üzerine bırakır.

Bitler insan üzerinden kan emerek zarar verdiği gibi insana hastalık bulaştırması bakımından da çok zararlı haşerelerdir.

Bitler insana şu hastalığı bulaştırır:

1- Tifüs virüsü
2- Humma virüsü
3- iltihaplı vücut lezyonları

1- BİTLER İLE MÜCADELE NASIL OLMALI?

Bitler ile mücadele bitin bulunduğu ortama ve bitin çeşidine bağlı olarak değişir. Bitler insanın üzerinde ise mutlaka doktora gidilmeli. Doktor tavsiyeli ilaçlar kullanılmalı.

İlaçlama firması olarak bizim işimiz ise ortamdaki bitleri öldürmek. Bit ilaçlamada sıvı ilaçlar ve püskürtme yöntemleri kullanılır. Bitler saç içinde ise özel saç losyonu veya cilde zarar vermeyen ilaçlar kullanılır. Baş bitleri ilaçlandıktan sonra veya özel losyonlar kullanıldıktan sonra saç tarakları ile taranıp ölü bitler ve bit yumurtaları saç üzerinden sökülüp atılır.

2- BİTLER İNSANDA NASIL GÖRÜLÜR?

Bitler insanın derisi içine gömülürler ve ışığa karşıda hassastırlar. Bit bulaşmış saçlarda bitler daha çok ensede ve kulak arkasında bulunurlar. Vücudun diğer bölgelerinde ise bitler deri içine o kadar gömülür ki bazen görünmeyecek halde olurlar. Bitin bulaştığı insan sürekli bitler tarafından ısırılır ve insan bu yüzden bolca kaşınır.

3- BİTLER İNSANDA HANGİ HASTALIKLARA NEDEN OLUR?

Bitler pireler gibi insanı ısırırlar. Bitler insanı ısırarak hem rahatsız eder hem de ısırma sonrası birçok hastalık bulaştırır.Bitlerin ısırması sonrası iltihaplı deri lezyonları, tifüs, humma hastalığı gibi hastalıkları insana bulaştırır. Bitler pislikten çok temizliği severler. Temiz ve düzenli saçlarda daha çok barınırlar.

4- BİTLERDEN NASIL ARINILIR?

Bit görülen ortamlar ilaçlama firması tarafından sıkıca ilaçlanmalı.
Bit insan saçında ve vücudunda ise mutlaka hekim kontrolünde ilaçlar kullanılmalı.
Bit ilaçlanması mutlaka eş zamanlı olmalı yani insanlar ile ortam aynı zamanda ilaçlanmalı.
Bit ilaçlarını mutlaka ortam için ilaçlama şirketine, insan için doktora sorun.
Saç ve vücut özel ilaçla ilaçlandıktan sonra taraklar ile taranıp ölü bitler ve sirkeler çıkarılır.

5- BİTLER NE İLE BESLENİRLER?

Bitlerde pireler gibi insan ve hayvan vücudundan kan emerek beslenirler. Üzerinde yaşadığı canlı türüne bağlı olarak günde 4 – 5 defa ısırarak kan emerler.

6- BİTLER NEREDEN VE NASIL BİZE BULAŞIR?

Bitler insana, yaşadığı ortama bağlı olarak farklı şekillerde bulaşır. Okul, hastane, kahvehane, gibi toplu yaşam alanlarında başka bireylerden bulaşabilir. Ayrıca bitler başka insanların eşyaları ve giysilerini kullanmakla bulaşır. Bitler bu yöntemler dışında insana yaban ve evcil hayvanlar ile de bulaşırlar.

7- BİTLER HANGİ HAYVANLAR ÜZERİNDE YAŞARLAR?

Bitler uçan hayvanlar, evcil hayvanlar, yaban hayvanları ve evimizdeki kedi – köpek üzerinden insanlara bulaşırlar.

2.643 kez görüntülendi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZIN