Tel : 0344 221 26 20 Cep: 0 554 490 53 23

Sosyal Medyada Biz}

2. İLAÇLAMA DA %10 İNDİRİM !
Haşerelerden kurtulmak için ev, ofis veya apartman vb. türde yaşam alarınızı ilk ilaçlamadan en az 15-21 sonra 2. ilaçlama yaptırmanız gerekmektedir. Mevcut müşterimiz için 2. İlaçlama %10 indirim fırsatını kaçırmayın...
FIRSATI YAKALA

Larvasit Mücadele

Larvasit Mücadele

Haşerelerle mücadele yöntemlerinden en önemlisi larvalara karşı yapılan larvasit mücadeledir. Yapılan etkin bir larvasit mücadele ergin uçkun mücadelesini oldukça kolaylaştırır.

Larva kontrolü, vektör mücadelesinde en önemli yere sahiptir. Yapılacak doğru ve etkin larva mücadelesi, ergin mücadelesini oldukça kolaylaştırır. Larva mücadelesi, vektörlerin jit (üreme) alanlarına larvasit uygulanması ile gerçekleşir. Hedef haşere için seçilen ve doğru bir şekilde uygulanan larvasit ile, haşere popülasyonunda ortalama % 70 oranında azalma meydana gelir. Kontrol edilecek haşereye göre;  çöplükler, gübrelikler,su birikintileri, göller, durgun su alanları, foseptikler, kanalizasyonlar vb. gibi yerlere uygulama yapılır. Uygulama Mart ayında başlayarak belirli aralıklarla Ekim ayının sonuna kadar devam ettirirlir.

LARVA MÜCADELESİNDE EKİPMAN SEÇİMİ VE KULLANIMI

Hava basıncı ile çalışan sırt pulverizatörleri ile birlikte ani ve kolay yayıla bilen larvasit insektisiti ve yeteri kadar uygulama işçisi gereklidir.
Türkiyede genellikle sinek larvalarının üremeleri Mart ayının ortalarında başlayıp kasım ayının başlarına kadar sürer. Çukurova ve yörelerinde kışında üreme olduğu bilinmektedir. Bu nedenle larva mücadelesini 15-20 Mart tarihinde uygulamaya koymalı ve belli aralıklarla, ekim ayının sonuna kadar devam ettirilmelidir. Genelde gece ve gündüz sıcaklık ortalaması 18 °C veya daha üstünde iken sivrisinek culex ve anofel yumurtaları sularda gelişerek populasyonu oluştururlar

UYGULAMA YAPILACAK YERLER VE ARALIKLARI

Aşağıya, karasinek ve sivrisineklerin yaşam siklusları çıkarılmıştır. Karasinekle sivrisineklerin larvadan pupaya geçiş aşamaları 7-10 gün arasındadır. Kullanılan haşere ilacı kalıcılığı bu süreyi kapsamalıdır.

UYGULAMA ŞEKLİ

Hava basıncı ile çalışan ve 10-12 lt.lik sıvı alan pulvarizatör ile, sıvı ve dar su birikintilerinin tamamı, geniş alan kapsayan su birikintilerinin kenarları 1-1,5 m olarak ilaçlanır. Derin ve geniş alanlı su birikintilerinde uzağa atma kapasiteli olan pulvarizatörler kullanılabilir.

SİVRİSİNEK MÜCADELESİ

Anofel tipi sivrisineklerin dişileri sıtma yayılmasına neden olan zararlıdır. Erkek anofeller ve culex tipi sivrisinekler, insanı ısırarak rahatsız etmelerinin dışında bağırsak hastalıklarının mikroplarını bedenlerinde taşıyarak gıda ve gıda maddelerine bulaştırarak halk sağlığına zarar verirler bu nedenle sivrisinek mücadelesi önem arz eder. Başarılı bir mücadele için etkin bir larvasit uygulama yapılması şarttır.

REZİDÜEL SİVRİSİNEK MÜCADELESİ

Konutlarda iç duvarlar ve tavanlar uygulama için ilk yerlerdir. İnsanların sürekli bulunduğu kulübeler, hayvan barınakları, çöplükler, saçaklar, sundurmalar, mobilya altları sineklerin barınma yerleridir. Buralara, kalıcılığı olan insektisitlerle, söz gelimi tavanlar veya duvarların alt ve üst tarafları sırt pompası ile ilaçlama bantı çekilerek uygulama yapılır.

SİVRİSİNEK AÇIKALAN MÜCADELESİ

Bu mücadele, mücadele yöntemlerinde bahsedilen ULV ve thermal fog (sıcak sis) yöntemiyle uygulanır. Konut dışı alanlar, ağaç dalları, otlar duvar çatlakları, ULV ve/veya thermal fog aletiyle su ve/veya mazot veya kerosenle insektisid karıştırılarak yapılır.Bu mücadele şekli daha çok gün doğarken veya gün batımında yapılmalıdır.
Halk sağlığını direkt ilgilendiren bu konunun hassasiyeti de göz önüne alınacak olursa yapılacak hizmet taahhütünün çevreye ve insanlara zarar vermeden yürütülmesi gerekmektedir.

2.150 kez görüntülendi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZIN