Tel : 0344 221 26 20 Cep: 0 554 490 53 23

Sosyal Medyada Biz}

2. İLAÇLAMA DA %10 İNDİRİM !
Haşerelerden kurtulmak için ev, ofis veya apartman vb. türde yaşam alarınızı ilk ilaçlamadan en az 15-21 sonra 2. ilaçlama yaptırmanız gerekmektedir. Mevcut müşterimiz için 2. İlaçlama %10 indirim fırsatını kaçırmayın...
FIRSATI YAKALA

Çekirge İlaçlama

Çekirge İlaçlama

Çekirgeler zıplayan ve kanatları ile uzak mesafelere kadar uçabilen ve ekinlere zarar veren bir böcek türüdür. Çekirgelerin vücutları çok farklı yapıdadır. Çekirgenin boyu ve yapısı farklı olup yaşadığı yere ve beslenmesine bağlı olarak değişmektedir. Çekirgelerin 6 ayağı vardır arka 2 ayağı diğer ayaklarından hem uzun hem de çok güçlüdür. Çekirgeler bu ayakları sayesinde çok uzak mesafelere kadar zıplar ve bazen zıpladıktan sonra kanat çırparak uçmaya başlarlar. Çekirgelerin kanatları çift sıralıdır ve pürüzsüzdür. Başlarının önünde sert saydam tabakadan oluşan gözleri ve 1 çift antenleri bulunur.

Çekirgelerde solunum sistemi olarak trake denen solunum sistemi mevcuttur.
Çekirgelerin ağzı sağlı ve sollu olmak üzere 2 çengelli kıskaçtan oluşur. Bitkilerin ve tahılların taze yapraklarını ve tanelerini yerler bu kıskaçlar ile yerler. Çekirgeler bazen ekili alanları istila edip onlara ciddi zararlar verirler.
Çekirgeler üremek ve çoğalmak için yeşil alanlara yumurta bırakırlar. Yumurtalar bahar mevsiminde açılır ve sürü halinde yeşilliklere saldırırlar.

Çekirgenin boyu türüne göre birkaç mm’den tutunda 15 – 20 cm kadar olabilir. Bu özellik çekirgenin yaşadığı alana ve besin kaynağına bağlı olarak değişir.
Çekirgeler farklı renklerde olabilirler kendilerini gizlemek için yaşadıkları ortamın rengini alırlar. Her renk ve yapıda çekirgeye rastlamak mümkündür.
Çekirgeler yalnız yaşamazlar toplu halde yaşamayı seven canlılardır. Çok eski çağlardan beri insanlar bu böcekler ile alakalı farklı mücadele şekilleri geliştirmiş fakat tam olarak başarılı olunamamıştır.
Çekirgeler bitkisel olarak beslenirler. Besinlerinde tamamen taze bitki yapraklarını ve bitki meyvelerini kullanırlar.

ÇEKİRGELER İLE MÜCADELE

Çekirgeler ile mücadelede mutlaka ilaçlama firması ile çalışın çünkü çekirge ilaçlaması yapılırken ekinlere zarar veren birçok ilaç çeşidi vardır.
Çekirge ilaçlaması yapan yasal bir firma olarak bizler şunu söylüyoruz. Asla kendi sağlığınız ile oynamayın ilaçlama öncesi ilaçlama şirketlerinden mutlaka detaylı bilgi alın. Ücretsiz müşteri servisimiz bu konuda 7 gün 24 saat bu konuda müşterimize hizmet sunmaktadır. Çekirge ilaçlaması sıvı kokulu ilaçlar ile ya püskürtme ile yapılır yada boyama ilaçlama yöntemleri ile yapılır.

ÇEKİRGE İLE ALAKALI SORULAR

1- ÇEKİRGELER İNSANI ISIRIR MI?

Çekirgeler besin olarak bitkilerle beslendiği için asla böcek ve hayvanlardan beslenmezler bu bakımdan çekirgeler insanı ısırmazlar veya sokmazlar.

2- ÇEKİRGELER ZEHİRLİMİDİR?

Çekirgeler insan ve diğer hayvanlar için zehirli değildir fakat insanların ekinlerine zarar verdiği için zararlı bir haşeredir.

3- ÇEKİRGELER HANGİ MEVSİMDE ÇOK GÖRÜLÜRLER?

Çekirgeler ilkbahar, yaz ve sonbahar mevsimlerinde görülürler kışın çekirgelere rastlamak mümkün değildir. Çekirgeler sıcaklığı sevdiği için sıcak yerlerde daha çok bulunurlar.

4- ÇEKİRGELER NASIL ÇOĞALIRLAR?

Çekirgeler yumurta yolu ile çoğalırlar. Yumurtalarını yeşilliklere ve ekinlerin içine bırakırlar. İlkbaharda yağmurların yağması ile yumurtalar açılır ve yavru çekirgeler yeşilliklere saldırırlar.

2.724 kez görüntülendi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZIN