Tel : 0344 221 26 20 Cep: 0 554 490 53 23

Sosyal Medyada Biz}

2. İLAÇLAMA DA %10 İNDİRİM !
Haşerelerden kurtulmak için ev, ofis veya apartman vb. türde yaşam alarınızı ilk ilaçlamadan en az 15-21 sonra 2. ilaçlama yaptırmanız gerekmektedir. Mevcut müşterimiz için 2. İlaçlama %10 indirim fırsatını kaçırmayın...
FIRSATI YAKALA

Hamam Böceği İlaçlama

Hamam Böceği İlaçlama

Hamam böcekleri eklem bacaklılar gurubundan olup küçük haşere türleridir. Hamamböceklerinin simetrik olarak 3 çift ayakları, başındada 1 çift antenleri bulunur. Vücudunu ve gövdesini sert kabuktan oluşan bir çift kanat kaplar. Hamam böcekleri ulaşımını yürüyerek yaparlar. Hamam böcekleri bir yerden başka yere giderken kesinlikle uçmazlar. Kanatlarını uçmak için kullanmazlar. Hamamböcekleri ayaklarının çok güçlü olmasından ve çok ayağının bulunmasından dolayı çabuk hareket ederler. Hamam böceği saatte birkaç km yol alabilir.

Hamam böceklerinin türlerine bağlı olarak farklı yapıları ve boyları vardır. Bir Hamam böceğinin boyu birkaç mm olabildiği gibi 4 -5 cm olanları da vardır.

Hamam böceklerinin vücutlarında özel algılayıcıları, yani mükemmel çalışan bir sonar (radar) sistemleri vardır. Hamam böcekleri bu radar sistemi ile yiyeceğinin yerini tespit eder ve aynı zamanda kendisine gelen tehlikeleri sezinleyerek saklanırlar. Hamamböceklerinin o kadar mükemmel algıları vardır ki ortamda bulunan insanların dışında başka kişiler geldiğinde hemen algılılarlar. Hamamböceğinin dünya üzerinde birçok türü bulunur. Dünyada bilinen hamamböceği türünün 4000 – 5000 kadar olduğu saptanmıştır.

Hamamböcekleri insanı ısırarak direk zarar vermediği için zararsız görünürler. Fakat insana hastalık bulaştırmaları ve tiksindirici oluşu ile insanlar tarafından sevilmeyen böceklerdir.

Hamam böcekleri gündüzleri pek gezinmezler bu haşere türlerinin ışığa karşı hassas yapıları vardır. Hamamböcekleri beslenmek için geceleri ortaya çıkarlar. Hamam böceği gece bulduğuı yiyecek kırıntıları sebze, meyve özünü yer. Hamamböcekleri açıkta buldukları pişmiş yiyecekten tutunda börtü böcek ve haşere gurubununun ölmüş leşlerini de yerler. Hamam böceği besin olmadan 30 – 40 gün kadar yaşar.

Hamam Böceği Hamam Böceği ilaçlama Amerikan Hamam Böceği

Ve sıvı ihtiyacını karşılayamasa dahi 6 – 10 gün kadar dayanabilir. Hamam böceği vücudu çok güçlü ultra viole ışınlarına dayanıklıdır. Direnç olarak insanlardan 10’larca kat daha dayanıklıdırlar. Hamamböceğinin sıcaklık ve soğukluk bakımından güçlü yapısı vardır. İnsanların dayanamadığı sıcaklığa ve soğuğa dayanırlar. Hamamböceği 50 derece sıcaklığa dayandığı gibi -30 derecede de yaşayabilir.

Hamam böcekleri yaşadkları yere ve türlerine bağlı olarak farklı renklerdedirler. Bazıları siyah, bazıları kızıl, bazıları da kırmızımsı olabilmektedirler. Hamam böcekleri yıl içinde birkaç kez kabuk değiştirerek kendi vücutlarını yenilerler. Kabuğu değişmiş hamamböcekleri daha genç ve dinamik olurlar. Kabuğu değişmiş hamamböceği aynı gün içinde yeni kabuğuna bürünür ve kabuk rengini alır.

Hamamböceği (kalorifer böcekleri) genel olarak 1,5 – 2,5 yıl kadar yaşarlar. Hamam böceğinin vücudu dirençli olup ayak kopmalarında veya herhangi bir uzvu koptuğunda ölmezler hatta kafaları kopsa dahi haftalarca yaşarlar.

Hamamböcekleri yumurta bırakarak çoğalırlar. Hamam böceği yumurtasını görmek mümkün değildir. Çünkü çok ufak yumurtaları vardır. Hamam böceği yumurtasını evlerde duvar diplerine evdeki çatlaklara bırakır.

Çoğu hamamböceği türünde yılda 1 defa çiftleşme olur. Bu çiftleşme bazı türlerde ömürleri boyu kendilerine yeter. Hamam böceği bir yıl içinde aynı çiftleşmeden 4 veya 5 defa yumurta bırakır. Her yumurtlamada 500’e yakın yumurta bırakır.

Hamamböcekleri geceleri aktif olduğu için geceleri beslenirler. Hamam böcekleri gündüzleri evlerin kuytu köşelerinde dinlenirler

Hamam böcekleri halk arasında farklı isimler ile anılırlar. Hamam böceği ( kalorifer böceği, alman hamam böceği, amerikan hamamböceği, oryantal hamam böceği) gibi birçok isim alırlar. Aslında bu aynı haşere gurubudur fakat türleri farklı olduğu için hepside kalorifer böceği diye anılırlar.

HAMAM BÖCEĞİ İLE MÜCADELE

Hamam böceği ile mücadele çok önemlidir. Hamamböceği çok çabuk üreyen ve birçok hastalık bulaştıran bir haşere olduğu için bunlar ile mücadele şarttır. Hamam böceği ilaçlama işi çok önemlidir. Hamam böceği ilaçlandığı zaman ilaçlar yumurtaya kesinlikle etki yapmaz. Bu bakımdan hamamböceği ilaçlaması 20 – 24 gün sonra tekrarlanmalı çünkü hamamböceği yavruları takriben 15 gün sonra yumurtadan çıkar. Hamamböceği sorunu elle öldürmekle çözülmez. Hamamböcekleri insanlara birçok hastalığı bulaştırdığı için bir an önce müdahale edilmedir. Hamamböceği (kalorifer böceği) ile mücadele için mutlaka ilaçlama firması ile irtibat sağlayın. İlaçlama sektöründe konusunda uzman olan firmamız 7 gün 24 saat kesintisiz hizmetinizdedir.

Amerikan Hamam Böceği Oryantal Hamam Böceği Kahverengi Hamam Böceği

HAMAM BÖCEĞİ (KALORİFER BÖCEĞİ) İLE İLGİLİ SORULAR

1- HAMAM BÖCEKLERİ NE YER?

Hamam böceği açıkta bulunan her türlü yiyeceği tüketirler. Hamam böceği,böcek ve haşere ölmüş her böceği yer. Hamamböceği beslenmesini genellikle gece yapar. Evlerimizde hamam böcekleri aynı zamanda giyeceklerimizi de kemirerek zarar verirler. Hamamböceklerinin evin dışında, ormanda yaşayanları organik besinleri tüketirler.

2- HAMAM BÖCEĞİ NASIL ÇOĞALIR?

Hamamböcekleri yumurta ile çoğalırlar. Hamamböceği ömründe 1 defa çiftleşir. Hamamböceği bu çiftleşmeden sonra her yıl 4- 5 defa yumurta bırakır ve her defasında 100’lerce yumurta bırakır. Hamam böceği yumurtasını evlerde kuytu yerlere, duvarlardaki yarık ve çatlaklara bırakır. Hamamböceği yavrusu yumurtadan yaklaşık 15 – 18 gün sonra çıkar. Bu bakımdan çok çabuk çoğalırlar.

3- HAMAM BÖCEĞİ YAŞAM ALANI NERELERDİR?

Hamamböceği doğada ormanlık alanlarda nemli ortamlarda bulunur.Evimizde ise hamam böceği lavabo altlarında, evin mutfağında, evin bodrumunda, çatı katlarında hatta yatak odalarına kadar her mekanda bulunurlar.

4- HAMAM BÖCEĞİ HANGİ HASTALIĞI TAŞIR?

Hamamböceği insana bir çok hastalık taşır bu hastalık taşıması genellikle besinlerden olur. Hamam böceği ısırdığı besinlerin ve yiyeceklerin üzerine bıraktıkları ağız salgıları,dışkıları ve yumurtaları ile insanlara hastalık mikroplarını bulaştırırlar.
Hamamböceği şu hastalıkları insana taşır.
Gıda zehirlenmeleri
Verem mikrobu
Hepatit virüsü
Dizanteri ve benzeri birçok hastalığı bulaştıran bu haşereler insanlar için çok tehlikelidirler.

5- HAMAMBÖCEĞİ NE KADAR YAŞAR?

Hamamböcekleri yaklaşık olarak 2 – 2,5 yıl kadar yaşarlar. Hamamböceklerinin sürekli ürediğini düşünürsek ortamda sürekli yavru olur. Hamamböceğinin yaşam koşulları ve mücadele yöntemleri hamamböceğinin ömrünü belirler.

6- HAMAMBÖCEĞİ NE ZAMAN GÖRÜLÜR?

Hamamböceğine her mevsim rastlanır. Yaşam koşulları ne olursa olsun hamamböceğini görmek mümkündür. İster yaz ister kış 7 gün 24 saat rastlanılabilir. Hamamböceği görüldüğü zaman mutlaka ilaçlama şirketimize müracaat edin. Biz ilaçlama şirketi olarak size böceksiz rahat bir yaşam ortamı sunalım.

7- HAMAMBÖCEĞİ ÜZERİNDE GEZİNDİĞİ YİYECEKLERE ZARARLARI NELER OLUR?

Hamamböceği üzerinde gezindiği ve besinlerden yiyerek tükettiği yiyecekleri bozarlar. Hamamböceği birçok yiyeceği ve içecekten beslendiklerinde geriye bıraktıkları artıklardan dolayı bu besinleri bozarlar. Gıda zehirlenmelerin birçoğu bu haşerelerden kaynaklanır.

8- HAMAM BÖCEĞİ İLAÇLAMADA HANGİ İLAÇLAR KULLANILIR?

Hamam böceği ilaçlamada böceğin yoğunluğuna bağlı olarak farklı ilaçlar kullanılır. Hamamböceği yoğunluğu az ise jel ilaçlar kullanılır. Fakat böcek yoğunluğu fazla ise sıvı ilaçlar kullanılarak bu haşereye kesin çözüm bulunur.

9- HAMAM BÖCEĞİ İLAÇLAMADA UYULMASI GEREKEN ÖNEMLİ KURALLAR NELERDİR?

1) Böceğin türüne ve yoğunluğuna göre ilaçlar kullanılmalı
2) İlaçlama mutlaka yasal ilaçlama servisine yaptırılmalı
3) İlaçlama servisinin kullandığı ilaçlar Sağlık Bakanlığı onaylı olmalı
4) İlaçlamayı yapan elemanın işin eğitimini almış olması gerekir
5) İlaçlama hakkında mutlaka gelen elemandan bilgi alın
6) İlaçlamalar mutlaka periyodik yapılmalı
7) İlaçlama yapıldıktan sonra kesinlikle ilaçlar yüzeylerden silinmemeli
8 ) Yapılan jel ilaçlamalar ve katı ilaçlara kesinlikle elle dokunmamak gerekir

10 – HAMAM BÖCEĞİ VE KALORİFER BÖCEĞİ İNSANI ISIRIR MI?

Hamamböceği (kalorifer böceği) kan ile beslenmediği için herhangi bir şekilde insanı ısırmazlar. Hamamböceği (kalorifer böceği) vücudundaki algılayıcılar ile insanın nefes alışından tutundan hareketlerine kadar her şeyi algılarlar ve bunu tehlikeli olarak görürler bu bakımdan insana pek yaklaşıp ısırmazlar. Hamamböceği insana birçok hastalık bulaştırdığı için mutlaka bu haşereler ile mücadele edilmeli.

3.334 kez görüntülendi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZIN